Tris is onze voetbalfan die woensdagavond met grote verwachtingen uitkeek naar Antwerp-Zulte Waregem. Het werd een maat voor niets. En gelukkig maar: "den Antwerp is nog eens in beeld geweest..."  Tris: 'Den Beker van België en RAFC, de Ploeg van 't Stad verwacht Zulte Waregem op den Bosuil, in de Hel van Deurne Noord. Het regent pijpenstelen, de grasmat is verzadigd en tot overmaat van ramp hebben beide teams afschuwelijk lelijke truikes aan.

't Is te zien aan den tenue dat er moet bespaard worden bij den Antwerp en de mannen van Zulte Waregem heten precies allemaal Declercq. Dit blijkt echter de sponsor te zijn die meer dan prominent aanwezig is op de rugzijde van de outfit van SVZW.

Het wordt al snel duidelijk dat dit geen topvoetbal is. Ik moet zelfs met pijn in het hart toegeven dat the Great Old veel betere tijden gekend heeft. Ook al zijn zelfs de netten van de goals rood en wit, na 6 minuten valt het eerste doelpunt voor Zulte Waregem. Plet scoort zonder moeite, eigenlijk rolt den bal gewoon binnen. Het vermoeden rijst dat keeper Boeckx naar aloude gewoonte iets te lang in de Volksvriend is blijven hangen en de opwarming gemist heeft. Er is dus nog hoop, misschien dattem zijn eigen nog kan herpakken.
 
Maar dan zal em rap moeten zijn want 5 minuten later zet Sylla de 0 - 2 cijfers op het scorebord. Ter verdediging van de Antwerpenaren dient wel gezegd te worden dat arbiter Vertenten precies pellen op zijn ogen heeft en heel de match een serieus stukske in de weg loopt.
 
In ieder geval aan den 12de man zal het niet gelegen hebben. Antwerpen Zingt heeft er niks tegen. Sjotten kunnen ze misschien ni meer in 't Stad maar zingen des te beter. Uit volle borst galmt het : "pakt een schup en slaagt em dood". Ge moet het ze nageven, er is misschien af en toe wel wa discussie over de lyrics en iederen Antwerpenaar heeft zo wel zijn eigen versie, maar  de supporters steunen hun ploeg door dik en dun. Den obligatoire spandoek "bestuur ge kunt ons kloten kussen, wij zijn niet meer te blussen" kan natuurlijk ook ni ontbreken.
 
RAFC kan nog honderd keer van bestuur wisselen, die spandoek zal blijven meegaan. Het is algemeen geweten dat op den Antwerpsen tribune beter trainers en spelers zitten dan er op het veld staan.
 
Ondertussen begint Boeckx een klein beetje opgewarmd te geraken. Hij stopt zelfs al eens nen bal en de mentaliteit bij de spelers is zeker niet slecht. Bij RAFC zijn ze goed in den theorie, maar laat de afwerking nog wat te wensen over, de mannen van Essevee daarentegen zijn ook in de praktijk goe bezig. Een dik half uur in de match mist Owusu op een haar na de goal, maar dit wordt onmiddellijk afgestraft door Plet die het derde doelpunt tussen de palen zet. 0 - 3 en de hemel weent mee. De regen valt in bakken naar beneden en kletsnat gaan we de rust in.
 
Den tweeden helft begint met ne wissel. Khiter valt in voor De Roeck. De Seid komt precies recht uit nen nachtwinkel in Deurne Noord, maar hij brengt er wel wa meer tempo in. Den Antwerp gaat zowaar in den aanval. Het publiek blijft ervoor gaan en wanneer de lijnrechter volgens hen onterecht fluit, wordt hij direct getrakteerd op " steekt die vlag maar in uw reet". Het niveau is misschien ni hoog maar den ambiance maakt veel goe.
 
Iedereen is het erover eens, Rood-Wit heeft het meeste balbezit, het meeste aantal doelpogingen maar toch wil het maar niet lukken. Den bal in de buurt van de goal krijgen is geen probleem, scoren daarentegen zit er ni echt in. Dom doet nog wel een verdienstelijke poging en mist op een haar na, wat meteen leidt tot nen aanval van colère van Bossut, de keeper van SVZW. Hij maakt zijn ploegmaats duidelijk dat zo'n gat in de verdediging niet kan tegen een tweede klasser en dat hier geen herhaling van mag komen.
 
Naarmate de wedstrijd vordert wordt er meer en meer met dubbele tong gezongen en als in den 73ste minuut Boeckx nog maar eens blundert en Messoudi het vierde doelpunt binnentrapt, worden de supporters ronduit emotioneel. Nen ex-Beerschotter, een Rat, die hier de ultieme afstraffing komt geven, het wordt hen teveel. Uit alle macht en met overslaande stem scanderen ze "You'll never walk alone" om hun mannen toch nog een hart onder de riem te steken.
 
Is het daardoor of door  Güvenç die de plaats van Carvalho inneemt, wie zal het zeggen? Maar Antwerp geeft niet op en creëert nog maar eens een aantal doelkansen. Wat op de tribune prompt aanleiding geeft tot het hoogstaande " we all agree Zulte supporters are wankers". Het mag echter allemaal ni meer baten, het blijft bij pogingen. De wedstrijd wordt afgefloten en Zulte Waregem wint meer dan verdiend met 0 - 4 deze wedstrijd.
 
Het was echter te denken dat we na de match het aloude commentaar zouden horen : "och den Beker, da is eigenlijk ni zo belangrijk. Misschien maar goe da we ni gewonnen hebben, nu kunnen we ons voor 200 % concentreren op de competitie ". Want iederen Antwerpenaar weet toch: mannen, volgend jaar wordt ons jaar."- Tris